SELECT id from recepten where naam = 'Caesar salade' Caesar salade || SEKK Recepten
Caesar salade
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 krop sla bijvoorbeeld Romaine
  • zakje Parmezaanse kaas, in vlokken
  • scharrelkipfilet en/of bacon hoeveelheid naar wens
  • Croutons
  • 3 sneetjes wit brood
  • 2 el ongezouten boter
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • extra olie om mee te besprenkelen voor bakken
  • ¼ tl Italiaanse kruiden
  • Dressing
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 stuks ansjovis
  • 60 ml citroensap
  • 120 ml olijfolie
  • ½ tl zout
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 10x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Kip > Caesar salade

Caesar salade

Bereiding

1 U begint met het maken van de croutons. Hiervoor Snijdt u het brood in kleine blokjes.
Meng het brood met de Italiaanse kruiden, knoflook, Parmezaanse kaas en besprenkel ruim met de olijfolie.
2 Verhit nu een koekenpan met de boter en bak de croutons goudbruin, in ongeveer 5 minuten (misschien langer). Dit kan ook in de oven! Laat afkoelen en uitlekken op een stuk keukenpapier.
3 Voor de dressing doet u alle ingrediënten in een hoge kom en gebruik een staafmixer om het tot een geheel te mengen.
4 Verdeel de blaadjes kropsla over een grote schaal. Schaaf hier de Parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de croutons.
5 Voeg nu de uitgebakken bacon stukjes en/of gebakken kipfilet reepjes toe aan de salade, verdeel ze er mooi overheen
6 Serveer met de dressing.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.