SELECT id from recepten where naam = 'Cajun Biefstuk' Cajun Biefstuk || SEKK Recepten
Cajun Biefstuk
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 110 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 2 tl witte wijnazijn
  • zout, zwarte peper
  • 1/2 tl chilipeper
  • 1 el mild paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder en
  • 1 tl gemalen kummel
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 4 biefstukken van elk 200 g, ook met biefpuntjes, kogelbiefstuk en tournedos erg lekker
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 395 kcal / 1660 kj
  • 21 gram vet
  • 45 gram eiwit
  • 6 gram koolhydraten
  • 3 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 11x beoordeeld. Gem. beoordeling: 7.8
Recepten > Rund > Cajun Biefstuk

Cajun Biefstuk

Bereiding

1 Maak de groenten schoon. Schil de komkommer, snijd in de lengte door. Verwijder de zaadjes, snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes, de tomaten in achten. Doe de groenten in een kom en vermeng met suiker, azijn en een snufje zout.

2 Meng zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, koriander, kummel, cayennepeper en tijm goed door elkaar.Wrijf er de biefstukken aan beide kanten goed mee in.

3 Verhit een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg geen vet toe. Bak de biefstukken er ca. 10 min. in en draai ze één keer om. Het kruiden-specerijenmengsel moet een beetje zwart worden. Neem de biefstukken uit de pan en snijd ze in reepjes. Verdeel de reepjes en het groentemengsel over vier borden. Serveer er knapperig witbrood bij of stevig boerenbrood.

Kooktips

Met dit kruiden-specerijmengsel kunt u ook vlees, gevogelte of vis inwrijven en vervolgens braden of grillen.

Wist u dit?

De Cajun-keuken stamt uit het zuiden van de Verenigde Staten. Typerend voor deze kookwijze is het gebruik van veel kruiden en het 'blakeren' van gerechten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.