Cajun Biefstuk
Bereiding
1 Maak de groenten schoon. Schil de komkommer, snijd in de lengte door. Verwijder de zaadjes, snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes, de tomaten in achten. Doe de groenten in een kom en vermeng met suiker, azijn en een snufje zout.
2 Meng zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, koriander, kummel, cayennepeper en tijm goed door elkaar.Wrijf er de biefstukken aan beide kanten goed mee in.
3 Verhit een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg geen vet toe. Bak de biefstukken er ca. 10 min. in en draai ze één keer om. Het kruiden-specerijenmengsel moet een beetje zwart worden. Neem de biefstukken uit de pan en snijd ze in reepjes. Verdeel de reepjes en het groentemengsel over vier borden. Serveer er knapperig witbrood bij of stevig boerenbrood.
Kooktips
Met dit kruiden-specerijmengsel kunt u ook vlees, gevogelte of vis inwrijven en vervolgens braden of grillen.
Wist u dit?
De Cajun-keuken stamt uit het zuiden van de Verenigde Staten. Typerend voor deze kookwijze is het gebruik van veel kruiden en het 'blakeren' van gerechten.