Carpaccio rollade
Bereiding
Op recht een enorm lekkere en ook mooie rollade.
Deze rollade is gemaakt van biefstuk, gevuld met rucola, kaas, pancetta, pijnboompitten
U kunt deze rollade zowel in de pan als in de oven klaarmaken. Zal beide op een rijtje zetten. Ik kan u aanraden een kerntemperatuurmeter te gebruiken, hierdoor weet u precies hoe de rollade er aan de binnenkant uitziet en krijgt u hem op de perfecte garing.
IN DE PAN BEREIDEN
• Laat de rollade op kamertemperatuur komen.
• Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
• Bak de rollade aan alle zijde bruin op hoog vuur.
• Als alle zijde bruin zijn voeg je vocht toe zoals bouillon, water of wijn en laat je het vlees op laag
vuur 35 á 45 minuten garen met de deksel op de pan. Draai de rollade regelmatig om.
Bij een kerntemperatuur van 52-54 graden is deze rollade perfect perfect! Laat u hem in aluminium folie nog 10 minuten rusten. Bedenk dat deze dan nog iets verder gaart.
-----------------------------------------------------------------------
IN DE OVEN BEREIDEN
• Rollade op kamertemperatuur laten komen
• Verwarm de oven voor op 230 °C. (alleen het eerste deel van de bereiding, let op straks lager!)
• Leg twee klontjes boter in de braadslee en zet de braadslee in de oven.
• Leg de rollade in de braadslee en giet met een lepel met een lange steel de gesmolten boter
over het vlees. Herhaal dit elke 5 minuten.
• Draai de thermostaat voor het braden lager! Doe dit na 15 á 20 minuten. Tussen de 180 á 200°C. is prima.
Bij een kerntemperatuur van 52-54 graden is deze rollade perfect perfect! Laat u hem in aluminium folie nog 10 minuten rusten. Bedenk dat deze dan nog iets verder gaart.