Champignons met varkensvlees
Bereiding
1 Week de shii-takes volgens de aanwijzingen op de verpakking laat ze wellen Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
Snijd het varkens vlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
2 Maak de groenten schoon. Snijd de paprika in reepjes en de lenteuities in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een pan of wok.
Neem het vlees uit de marinade en roerbak 2 min. in de olie tot de reepjes bruin zijn.
3 Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 2 min. Roer er de uitgelekte shii-takes en de oestersaus door. Laat het geheel nog 1 min. zachtjes doorkoken. Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe. Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.
Kooktips
Roer de aangemaakte maizena met een houten lepel goed door het gerecht, om te voorkomen dat zich klontjes vormen.
Serveren
Serveer hierbij dunne mihoen of een mix van gekookte witte en wilde rijst. U kunt deze mix kant-en-klaar kopen.