Normandische Karbonades
Bereiding
1 Snijd eventuele vetrandjes van de karbonades af. Wrijf ze aan beide kanten in met wat zout en peper.
2Pel de sjalotjes en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan.
3Braad de karbonades op een hoog vuur aan elke kant ca. 3 min. aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
4 Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze op een middelhoog vuur ca. 5 min. Voeg de cider toe, breng aan de kook en laat nog 3 min. zachtjes doorkoken.
5 Roer de crème fraiche erdoor. Doe de karbonades weer in de pan en laat het geheel op een laag vuur ca. 10-15 min. zachtjes doorkoken.
6 Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper verdeel de karbonades over vier borden en bedruppel ze met de saus.
7Garneer ze met peterselieblaadjes en serveer direct.
Kooktips
In plaats van appelcider kunt u ook appelsap gebruiken. De dragon kunt u vervangen door peterselie.
Serveren
Bij deze karbonades zijn aardappelgratin en haricots verts erg lekker. Serveer er eens een koel glas cider bij.