Chili con carne
Bereiding
1 Zet een grote braadpan op het vuur en verwarm deze. Vervolgens een flinke scheut olie toevoegen.
2 Nu de kruiden en groenten toevoegen, de uien, knoflook, wortels, bleekselderij, paprika's, de chilipoeder en de komijn, kaneel en naar smaak eventueel nog snufje zout en peper. Ongeveer 7 minuten laten bakken. iedere halve minuut even roeren.
3 Het gehakt toevoegen in grote klonten en even met een houten lepel verkleinen.
4 Nu de bruine bonen/chili bonen, kidneybonen en de tomaten stukje erbij. Een van de lege blikjes met lauw water vullen en erbij gieten.
5 Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en zet zolang in de koelkast. Hak de steeltjes fijn en roer ze door het mengsel in de pan.
Nu de deksel schuin op de pan en een uurtje laten pruttelen.
Intussen de rijst klaar maken en serveren....lekker in een kommetje!
Kooktips
Ook een heerlijke maaltijd zonder rijst en met een avocado salade:
500 ml yoghurt
1 avocado in blokje gesneden
1 limoen
Yoghurt en limoen mengen en over de kleine blokjes avocado scheppen