SELECT id from recepten where naam = 'Gehaktballen van oma' Gehaktballen van oma || SEKK Recepten
Gehaktballen van oma
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui wanneer u dat lekker vindt
  • 25 g bakmiddel
  • 1 middelgroot ei
  • 1 zakje gehakt kruiden VanOnzeBoer
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Energie 299 kcal
  • Koolhydraten 5,3 g
  • - waarvan suikers 0,7 g
  • Vezels 0,6 g
  • Eiwit 26,2 g

Geef je oordeel


Dit recept is 233x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.5
Recepten > Rund > Gehaktballen van oma

Gehaktballen van oma

Bereiding

1 Spreid het gehakt in een kom

2 Strooi de gehakt kruiden erover en het eitje

3 Goed mengen, zodat kruiden goed verdeeld zijn

4 Splits het gehakt in het aantal ballen dat u wilt maken

5 Draai de ballen en maak ze mooi van vorm

6 Pan verwarmen en daarna het bakmiddel heet laten worden

7 De ballen rondom bruin aanbraden

8 Een half kopje lauw water toevoegen en het vuur laag zetten

9 Gehaktballen nu 15-20 min. sudderen.

10 Ballen uit de pan halen, even de vleesrestjes losroeren en iets water toevoegen, beetje peper en zout en uw jus is ook klaar.

Kooktips

Snipper er een uitje of klein gesneden paprika door voor een verrassende twist.

Wist u dit?

Waarom doe je een ei in het gehakt?

Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de vastigheid van het mengsel te verbeteren. Indien het vleesmengsel voldoende vet bevat (bv. door een hoger vetpercentage b.v. varkensgehakt) kunt u ook smakelijke gehaktballen rollen en bakken zonder ei
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.