Gehaktballen van oma
Bereiding
1 Spreid het gehakt in een kom
2 Strooi de gehakt kruiden erover en het eitje
3 Goed mengen, zodat kruiden goed verdeeld zijn
4 Splits het gehakt in het aantal ballen dat u wilt maken
5 Draai de ballen en maak ze mooi van vorm
6 Pan verwarmen en daarna het bakmiddel heet laten worden
7 De ballen rondom bruin aanbraden
8 Een half kopje lauw water toevoegen en het vuur laag zetten
9 Gehaktballen nu 15-20 min. sudderen.
10 Ballen uit de pan halen, even de vleesrestjes losroeren en iets water toevoegen, beetje peper en zout en uw jus is ook klaar.
Kooktips
Snipper er een uitje of klein gesneden paprika door voor een verrassende twist.
Wist u dit?
Waarom doe je een ei in het gehakt?
Het gebruik van een ei in de bereiding van gehaktballen dient voornamelijk om de vastigheid van het mengsel te verbeteren. Indien het vleesmengsel voldoende vet bevat (bv. door een hoger vetpercentage b.v. varkensgehakt) kunt u ook smakelijke gehaktballen rollen en bakken zonder ei