SELECT id from recepten where naam = 'Hutspot van oma' Hutspot van oma || SEKK Recepten
Hutspot van oma
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300-500 gram klapstuk
  • 400 gram winterwortelen
  • 150 gram uien
  • 3/4 kilo aardappels
  • 50 gram boter
  • glas melk
  • zout & peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 719x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.8
Recepten > Rund > Hutspot van oma

Hutspot van oma

Bereiding

1 Neem het licht gezouten en gepeperde klapstuk en zet dit met voldoende water op het vuur. Laat het vlees ongeveer een uur zachtjes koken. Het vlees moet onder water blijven staan.
2 Neem de wortelen en uien en maak deze schoon en snijdt ze klein. Schil de aardappelen.
3 Doe dan de wortelen, uien en aardappels bij het klapstuk. U laat het dan nog ruim een half uur zachtjes koken. Haal het klapstuk uit de pan. Giet het kookvocht af en bewaar dat.
4 Dan stampt u de wortelen, uien en aardappels fijn. Voeg er de boter en kokende melk aan toe. Voeg wat kookvocht van het klapstuk toe aan het gerecht als het wat te droog is.
5 Breng het dan op smaak met peper en zout. Klapstuk in repen snijden. Bij de hutspot voegen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.