SELECT id from recepten where naam = 'Stoofrollade uit braadzak' Stoofrollade uit braadzak || SEKK Recepten
Stoofrollade uit braadzak
Bereiden in: Braadzak/oven
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 120 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600-1000 gram doorregen stoofrunderrollade
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 4 grote paprika's - rood en geel
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden verse zijn het lekkerst
  • 1 dl fond (runder)
  • 100 g boter (of margarine)
  • snufje zeezout
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • 1 dl droge witte vermout
  • braadzak + sluitstrip
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Energie (kJ)1,075.00Energie (kcal)256.00Eiwit (gram)36.00Vet (gram)7.00Koolhydraten (gram)7.00Vezels (gram)3.00

Geef je oordeel


Dit recept is 25x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Rund > Stoofrollade uit braadzak

Stoofrollade uit braadzak

Bereiding

1 Om te beginnen alvast de oven voorverwarmen op 175 °C.
2 De paprika's mag u in grote stukken snijden en mengen met de knoflook, de Italiaanse kruiden, de vermout, de runderfond en zout en peper in de braadzak.
3 Leg de rollade op de groente. Bind de zak dicht, prik er flink wat gaatjes in aan de bovenzijde en leg hem in een ovenschaal.
4 Braad de rollade in 120-150 minuten gaar in de oven.
5 Knip een puntje van de zak en schenk het braadvocht in een steelpan. Kook dit op hoog vuur tot de helft in.
6 Schep de groenten op vier warme borden, snijd de rollade in plakken en leg deze erop.
7 Mix het vocht met de boter tot een gebonden schuimige saus. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de rollade.

Serveren

Lekker met verse tagliatelle of gebakken krielaardappeltjes

Wist u dit?

Rundvlees een goede bron van ijzer is?
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.