Stifado
Bereiding
1 U begint met het snijden van het rundvlees in grote dobbelstenen (u weet, het vlees krimpt).
2 Verhit wat olie of uw eigen braadmiddel in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
3 Voeg er dan de uien aan toe en bak deze even mee. Voeg dan de knoflook, de tomaten, de honing, het piment, de tijm en de oregano toe. Bak mee tot de tomaten zacht worden.
4 Schenk dan aan de rand van de pan de wijn en de azijn erbij. Voeg de bouillon toe en doe het kaneelstokje en de laurierblaadjes in de pan.
5 Breng alles weer aan de kook en laat de Stifado op een heel zacht vuurtje gaar stoven. Gebruik eventueel een sudderplaatje. Wel af en toe even in de pan roeren! Mocht het te droog worden, voeg dan een scheutje water toe.
6 Haal na 3 uur de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de pan. Bestrooi de stifado voor het serveren met wat gehakte bladpeterselie.
Serveren
Bestrooi de Stifado voor het serveren met wat gehakte bladpeterselie.
Lekker met rijst of pasta, maar zeker ook met wat vers stokbrood en natuurlijk een Griekse salade!
Wist u dit?
In Griekenland worden stifado uitjes verkocht. Dit zijn kleine uien die in zijn geheel worden gestoofd. Het zal niet meevallen om ze hier te vinden. Je kunt gewone uien grof snipperen, of je kunt kleine sjalotjes nemen en deze halveren of in vieren snijden.
Stifado is een gerecht dat goed van tevoren te bereiden is. Laat de stoofpot afkoelen na het bereiden en bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt ook heel goed een dubbele portie maken en de helft invriezen. Altijd makkelijk voor op een drukke dag!