SELECT id from recepten where naam = 'Courgette met gehakt' Courgette met gehakt || SEKK Recepten
Courgette met gehakt
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 courgette
  • 50 g feta
  • 6 zwarte olijven (zonder pit)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 400 g runder- of half om halfgehakt
  • peper
  • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
  • zout
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 2 dl tomatensaus (pot)
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 61x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.1
Recepten > Rund > Courgette met gehakt

Courgette met gehakt

Bereiding

1 Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
2 Snij de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend zo’n drie minuten op een laag vuur.
4 Laat de vulling afkoelen.

Zet de oven op 175 °C.

1 Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper.
2 Vul de courgettes met gehakt mengsel.
3 Schenk de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in de schaal.
4 Laat de courgettes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden.
5 Verdeel de gevulde courgettes over vier borden en schenk de tomatensaus erom heen.

Kooktips

Lekker met zilvervliesrijst.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.