Courgette met gehakt
Bereiding
1 Halveer de courgettes in de lengte, hol deze met een eetlepel uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
2 Snij de fetakaas en olijven in kleine stukjes.
3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes courgette, ui en knoflook al omscheppend zo’n drie minuten op een laag vuur.
4 Laat de vulling afkoelen.
Zet de oven op 175 °C.
1 Vermeng in een kom het gehakt met het courgette-uienmengsel, de fetakaas, de olijven, tijm, rozemarijn, zout en peper.
2 Vul de courgettes met gehakt mengsel.
3 Schenk de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en plaats de courgettes naast elkaar in de schaal.
4 Laat de courgettes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten bruin en gaar worden.
5 Verdeel de gevulde courgettes over vier borden en schenk de tomatensaus erom heen.
Kooktips
Lekker met zilvervliesrijst.