Curry met varkensvlees
Bereiding
1 Pel de uien en knoflook en snijd ze samen met het citroengras fijn. Schil de gember en snijd deze heel fijn.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, en hak ze fijn. Vermeng alle voorbereide ingrediënten met de kurkuma tot een gladde puree.
2 Verhit de olie in een wok. Verwarm daarin al roerend de citroengras puree ca. 5 min. Snijd de varkensfilet in blokjes en voeg ze toe. Laat alles nog 5 min. sudderen tot het vlees goudbruin is en aan alle kanten omhuld met de specerijen.
3 Voeg de kokosmelk, bouillon en citroenschil toe laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen met de deksel op de pan tot de saus wat ingedikt is.
Bestrooi de curry met fijngehakte koriander en serveer direct.
Kooktips
Van citroengras moet u altijd het harde gedeelte verwijderen. U kunt het ook vervangen door citroenschil.
Variatie
In plaats van varkensfilet kunt u in dit gerecht ook heel goed kipfilet gebruiken.
Serveren
Serveer hierbij als voorgerecht een koude tomatensoep met knoflookcroûtons en basilicum.