SELECT id from recepten where naam = 'Curry met varkensvlees' Curry met varkensvlees || SEKK Recepten
Curry met varkensvlees
Bereiden in: Wok
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 stengels citroengras
  • 5 cm verse gember
  • 6 rode chilipepers
  • 1/2 tl kurkuma
  • 60 ml arachideolie
  • 600 g varkensfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml-hete kippenbouillon
  • fijngesneden schil van een onbehandelde citroen
  • fijngehakte koriander om te garneren
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 475 kcal,1995 kJ
  • 30 g vet
  • 43 s eiwit C
  • 8 g-koolhydraten
  • 1 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 43x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Varken > Curry met varkensvlees

Curry met varkensvlees

Bereiding

1 Pel de uien en knoflook en snijd ze samen met het citroengras fijn. Schil de gember en snijd deze heel fijn.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, en hak ze fijn. Vermeng alle voorbereide ingrediënten met de kurkuma tot een gladde puree.

2 Verhit de olie in een wok. Verwarm daarin al roerend de citroengras puree ca. 5 min. Snijd de varkensfilet in blokjes en voeg ze toe. Laat alles nog 5 min. sudderen tot het vlees goudbruin is en aan alle kanten omhuld met de specerijen.

3 Voeg de kokosmelk, bouillon en citroenschil toe laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen met de deksel op de pan tot de saus wat ingedikt is.
Bestrooi de curry met fijngehakte koriander en serveer direct.

Kooktips

Van citroengras moet u altijd het harde gedeelte verwijderen. U kunt het ook vervangen door citroenschil.

Variatie
In plaats van varkensfilet kunt u in dit gerecht ook heel goed kip­filet gebruiken.

Serveren

Serveer hierbij als voor­gerecht een koude tomaten­soep met knoflookcroûtons en basilicum.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.