SELECT id from recepten where naam = 'Saltimboca à la Romana' Saltimboca à la Romana || SEKK Recepten
Saltimboca à la Romana
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 8 kleine varkensfilet lapjes (elk ca. 60 g)
  • zeezout, zwarte peper uit de molen
  • 4 plakken Parmaham
  • 16 verse salie blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 10 g boter
  • 100 ml droge witte wijn
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 300 kcal, 1260
  • 13 g vet
  • 46 g eiwit
  • 0 g koolhydraten
  • 0 g vezels
  • 0,7 g natrium

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Varken > Saltimboca à la Romana

Saltimboca à la Romana

Bereiding

1 Leg de schnitzels op een stuk plasticfolie en dek ze daar ook mee af. Rol er met een deegroller overheen tot ze wat platter zijn. Verwijder de folie en breng het vlees op smaak. Halveer de plakken Parmaham.

2 Leg op elke schnitzel een salie blaadje, een halve plak Parmaham en nog een salie blaadje. Zet de ham en de salie blaadjes met houten cocktailprikkertjes vast op de schnitzels.
Verhit de olie en boter in een grote pan. Leg de schnitzels er met de gegarneerde kant naar beneden in.
Bak elke kant ca.3-4 mn. op een middelhoog vuur. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm.

3 Schep het braadvet dat bovendrijft eraf en vermeng het braadvocht en de witte wijn índe pan. Laat het geheel op een hoog vuur nog ca. 3 min. inkoken en roer de aanbaksels los met een houten
spatel. Giet de saus over de saltimbocca en serveer direct.

Serveren

In plaats van witte wijn kunt ook – heel Italiaans – marsala gebruiken.
Als bijgerecht serveert u aardappelpuree of tagliatelle.

Variatie
U kunt dit gerecht ook bereiden met kipfilets.

Wist u dit?

Salie wordt vooral gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is een geneeskrachtig kruid dat verlichtend werkt bij spijsverteringsproblemen, hoest en astmaklachten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.