Italiaanse Karbonades
Bereiding
1 Snijd eventuele vetrandjes van de varkens karbonades. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en braad de karbonades daarin ca.2 min. aan elke kant bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze op een bord.
2 Pel de ui, snijd in blokjes en laat de blokjes in de pan onder voortdurend roeren in ca. 5 min.glazig worden. Pel de knoflook, druk de teentjes plat en voeg ze met de rozemarijn, citroenschil en chilli-vlokken toe. Verwarm het geheel nog 1 min.
3 Zet het vuur lager. Doe de karbonades weer in de pan en voeg bouillon en gepelde tomaten toe. Laat het geheel op een laag vuurtje zachtjes doorkoken, tot de karbonades gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
Neem van het vuur, breng op smaak en serveer.
Kooktips
De karbonades smaken nog beter als u ze insnijdt tot een envelop en de holte vult met plakjes knoflook en citroen. Druk de holte goed dicht voor u de karbonades braadt.
Serveren
Serveer bij de karbonades knapperig witbrood om de saus goed te kunnen dippen. U kunt er ook aardappelen bij serveren: kook ze, snijd ze in stukken en bak ze 10 min.