SELECT id from recepten where naam = 'Eisbein met zuurkool' Eisbein met zuurkool || SEKK Recepten
Eisbein met zuurkool
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 60 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kant en klare Eisbein 850 gram (incl. bot)
  • Wijn zuurkool uit het vat
  • 1 flinke knolselderij (ca. 1 kg)
  • 800 gram aardappels
  • 50 gram boter
  • 150 ml volle melk of slagroom
  • snufje zout snufje peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 44x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.0
Recepten > Varken > Eisbein met zuurkool

Eisbein met zuurkool

Bereiding

De Eisbein in een de verpakking in een pan met heet water (80 graden) 1 uur verwarmen

Zuurkool in een pan verwarmen

Puree maken:
1 Schil de knolselderij en snijd hem in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter.
2 Schil ook de aardappels en snijd ze in grote stukken.
3 Breng de groentes samen aan de kook in een ruime pan gezouten water.
4 Kook ze in twintig minuten gaar.
5 Giet ze af en stamp ze tot een puree.
6 Voeg de boter, de melk, zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles goed door.
7 Voeg eventueel nog wat versgeraspte nootmuskaat toe.

Kooktips

Tip: Houd een plak knolselderij achter, samen met een winterpeen, een stuk prei en wat verse peterselie. Samen vormen ze een prima basis voor een boerengroentesoep.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.