SELECT id from recepten where naam = 'Empenadas tapas' Empenadas tapas || SEKK Recepten
Empenadas tapas
Bereiden in: oven
Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • Voor het deeg:
  • 500 gram bloem
  • 60 gram margarine
  • 60 gram boter
  • 125 ml melk
  • 200 ml water
  • 1 tlp zout
  • 1 eidooier
  • Voor de vulling:
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1,5 tlp cayennepeper
  • 1 tlp chilivlokken
  • 2 eieren (hardgekookt en fijngehakt)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de salade:
  • 1 avocado (rijp)
  • 300 gram kerstomaten (in verschillende kleuren)
  • 2 limoenen
  • 1 bosje munt
  • 2 maïskolven
  • 1 rode chilipeper
  • olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 64x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Rund > Empenadas tapas

Empenadas tapas

Bereiding

1 Maak het deeg. Doe de bloem en het zout in een grote kom en roer door elkaar. Voeg er de boter en de margarine aan toe en
verdeel met de vingers door de bloem tot er een kruimelig deeg ontstaat. Meng de melk met het water en voeg in delen toe.
Kneed tot een mooi en soepel deeg en doe er zoveel vocht bij als nodig is. Laat het deeg in de kom met een vochtige doek
erover 30 minuten rusten.

2 Bak het gehakt rul. Voeg er de ui, paprika en kruiden aan toe en laat 5 minuten meebakken. Zet het vuur uit en roer er de
eieren door. Breng op smaak met peper en zout.

3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een grote, dunne lap en snij er (m.b.v. een bord) cirkels van 10 cm
doorsnede uit. Schep 2 el van de vulling iets boven het midden van elke deegcirkel. Maak de randen van het deeg vochtig
met wat water. Vouw ze dubbel en druk de randen goed aan met een vork of vouw ze om.

4 Roer de dooier los met wat melk en bestrijk er de bovenkant van de empanadas mee. Leg ze op een met bakpapier beklede
bakplaat en zet 30 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

5 Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Snij de tomaten in partjes en hak het rode pepertje fijn. Hussel alles in een
grote kom met de geraspte schil en het sap van de limoen en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet koel.

6 Bak de maïskolven in een hete grillpan tot ze rondom mooi geroosterd zijn. Ris de maïskorrels voorzichtig van de kolf. Schep
door de avocado en tomaatjes en werk af met de gehakte munt. Serveer bij de empanadas.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.