SELECT id from recepten where naam = 'Runderpannetje met olijven' Runderpannetje met olijven || SEKK Recepten
Runderpannetje met olijven
Bereiden in: pan of wok
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 450 g rundvlees, biefpuntjes of minute steaks
  • 1 knoflookteentje
  • 400 g kleine tomaatjes
  • 1 pot met knoflook gevulde groene olijven (210 ml)
  • 2 tl olijfolie
  • 250 g gekookte rijst
  • zout
  • zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 340 kcal, 1430 kJ
  • 15 g vet
  • 29 g eiwit
  • 22 g koolhydraten
  • 2 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 21x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.1
Recepten > Rund > Runderpannetje met olijven

Runderpannetje met olijven

Bereiding

1 Gebruikt u minute steaks snijd deze dan in niet te kleine stukken. Biefpuntjes zijn al kant en klaar.

2 Pel het knoflookteentje en snijd het fijn. Was de tomaatjes en verwijder de kroontjes. Laat de olijven in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in een pan of wok op een hoog vuur. Braad daarin het vlees al roerend 5 min. aan.

3 Voeg knoflook, tomaatjes en olijven toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm nog 1 min. Roer er de gekookte rijst door. Breng het geheel op smaak met zout en peper en verwarm het nog 1 min. Serveer direct.

Kooktips

-Een hoeveelheid van 250 g gekookte rijst komt overeen met 125 g ongekookte rijst.
-In plaats van kerstomaatjes kunt u dit runderpannetje ook bereiden met hele gepelde tomaten uit blik. Laat ze voor gebruik goed uitlekken en gebruik het vocht voor een ander gerecht. Het pannetje is ook heel lekker met lam of gevogelte.

Serveren

Voor wat extra vitaminen voor uw gasten en familie, kunt u bij het eten versgeperst sinaasappel- of wortelsap schenken.

Wist u dit?

Kerstomaatjes worden steeds bekender en populairder. Ze bevatten meer suiker, maar ook meer zuren dan gewone tomaten en hebben een zeer aromatische smaak.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.