Franse uiensoep
Bereiding
Trek om te beginnen zelf de bouillon, zo niet gebruik kant en klare fond op bouillonblokjes, zie recept.
1 Begin met het bakken van de uienringen. Duurt ongeveer 20 minuten voordat ze mooi bruin zijn en licht beginnen te karamelliseren
2 Knoflook toevoegen en en door roeren, daarna de bloem. 2 minuten roeren. Pas op dat het nu niet te heet is anders veranderen de bloemkorreltje in 'oliebollen' dus beter het vuur iets lager
3 Nu al roeren de bouillon en wijn toevoegen.
4 De smaakmakers tijm, laurierblad en eventueel peper en zout toevoegen
5 Sluit de pan en laat 25 minuten pruttelen
6 De tijm en laurier eruit halen en proef of de soep op smaak is
7 Grill voorverwarmen
8 Stokbrood plakjes roosteren en over de soepkommen verdelen
9 Schep de soep erover en bedek de broodjes met de kaas
10 Zet de kommen onder de grill tot dat de kaas bruin kleurt en gesmolten is
Geniet ervan....