Gegrilde courgette met Parma ham
Bereiding
Alvast de oven voor verwarmen op 180ºC.
1 Eerst de feta bakken in de oven. Gebruik hiervoor een ovenschaal en leg de feta daarin. Besprenkel de feta met 1 eetl. olijfolie en bestrooi de kaas met de oregano en chilipeper. Nu 15 min. bakken.
2 Snij van de courgette plakken of maak er een mooie geschaafde langere plakken, die kunt u mooi krullend op de slalde leggen. Intussen de grillpan goed heet maken. Bestrijk de courgette aan twee kanten met 2 eetlepels olijfolie en grill de plakken tot er mooie strepen op komen te staan.
3 de ham warm laten worden in een koekenpan, niet echt bakken, dus niet te hoog.
4 Voor de dressing nu 3 eetlepels olijfolie met wat citroensap mengen en op smaak maken met zout en peper.
5 Leg nu de sla in kleine stukjes gescheurd op de borden, hier over de courgette en dit besprenkelen met de citroendressing.
6 Pel de ham in 'propjes' op de salade
7 Verbrokkel de feta over de salade, de tomaatjes er over snijden en tot slot de olijven erop.
Serveren
Wilt u er een wijntje bij drinken en houdt u van een droge, maar niet té droge wijn, dan is onze Solaris witte wijn een werkelijke topper!