Gehakt in een spekjasje
Bereiding
1 Halveer de plakjes ontbijtspek. Pel de ui en snijd fijn. Bak daarin de uiensnippers ca. 5 min. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
2 Meng het gehakt goed met de uisnippers, het broodkruim, de peterselie, salie en worcestersaus dooreen en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
3 Vorm met vochtige handen 24 balletjes van gelijke grootte van het gehakt en omwikkel elk balletje met een half plakje spek. Zet dit met een houten cocktailprikker vast.
4 Verhit de frituurolie in de pan of wok. Frituur daarin de balletjes in 2 porties in ca. 6-7 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Garneer het gehakt met kers tomaatjes en blaadjes sla en serveer.
Kooktips
Gebruik voor het frituren olie die tot hoge temperaturen verhit kan worden, zoals arachideolie. Olijfolie is hiervoor minder geschikt.
Serveren
Serveer bij deze eetlust opwekkende hapjes een goed gekoeld glas bier of een frisse lichte rode wijn.
Wist u dit?
Kers tomaatjes zijn heel klein en hebben een zeer aromatische smaak. U kunt ze ook heel goed met verse kruiden in de olie leggen en als salade serveren.