Gemarineerde runderreepjes
Bereiding
1 Snijd het vlees in dunne reepjes. Schil de gember en snijd fijn. Vermeng de runderreepjes met gember, sojasaus, sherry en piment. Laat het afgedekt 15 min. intrekken.
2 Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in dunnen plakjes. Maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een pan of wok. Voeg de runderreepjes en de marinade toe. Bak het geheel nog ca. 2 min..
3 Voeg de champignons toe en bak ze ca. 1 min. mee. Schep er de peultjes door en bak het geheel nog 2-3 min. Roer het af en toe door. Serveer het gerecht zo heet mogelijk en geef er gekookte basmatirijst of langkorrelrijst bij.
Kooktips
Bewaar champignons bij voorkeur in een geopende papieren zak op een koele droge plaats.
Variatie
Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat geroosterde sesamzaadjes of fijngehakte noten.
Serveren
Serveer bij de runderreepjes een glas stevige rode wijn. Vers fruit vormt er een heerlijk dessert bij.
Wist u dit?
Piment wordt al sinds de oudheid gebruikt voor rituele, religieuze en culinaire doeleinden. De Maya's balsemden er zelfs hun doden mee.