Gehaktballetjes met kokos
Bereiding
1 Pel het knoflookteentje en snijd het fijn. Verwarm een anti-aanbakpan en rooster daarin 2-3 min. de geraspte kokos.
2 Doe het gehakt in een kom. Voeg de kokos, knoflook, specerijen, limoenschil en de dille toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper . Vorm me vochtige handen 16 balletjes van gelijke grootte van het mengsel.
3 Klop de eieren los. Wentel de balletjes eerst door de eieren, dan door het broodkruim. Druk het paneerlaagje goed aan met de vingertoppen.
4 Vul een pan voor een derde met olie en verwarm deze. Frituur daarin de gehaktballetjes in 2 porties in ca. 5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Serveer de balletjes met partjes limoen.
Kooktips
Bestuif uw handen voor het maken van de balletjes met bloem. Zo voorkomt u dat de balletjes aan uw handen plakken.
Serveren
Serveer hierbij een gemengde salade met yoghurt-dressing en geef er krokante frietjes bij.
Wist u dit?
Dille werd door bijgelovigen beschouwd als bescherming tegen blikseminslag en veeziektes. Daarom werd dille vaak in de stallen van boerderijen verbrand.