Gumbo met vlees en worst
Bereiding
1 Snijd het rundvlees in reepjes. Maak de groenten schoon en was ze. Snijd de paprika's in smalle reepjes en bleekselderij in dunne plakjes. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de chorizo in dunne plakjes.
2 Verhit de olijfolie in een pan of wok. Voeg de bloem en de laurierblaadjes toe en verwarm ze 1 min. mee tot de bloem bruin wordt. Voeg de uiensnippers, bleekselderij, paprika's, runderreepjes, chorizo en de cajunkruiden toe en bak ze ca. 3 min. mee. Roer het mengsel af en toe goed door met een spatel.
3 Meng er de bouillon, tomaten en tijm doorheen. Zet het vuur lager en laat het mengsel ca. 30 min. zachtjes koken tot het vlees gaar is en de groenten zacht zijn. Breng op smaak en serveer de Gumbo heet.
Kooktips
Let er goed op dat de poriën van het vlees in stap 2 zo snel mogelijk sluiten, omdat het vlees anders te veel vloeistof opneemt.
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst of in folie gepofte aardappelen. Een glas stevige rode wijn smaakt er erg lekker bij.
Wist u dit?
Een Gumbo is een stevig eenpansgerecht met vlees, worst, kip en/of zeevrachten Het is typerend voor de Creools getinte keuken van New Orleans (de Cajunkeuken)