Gehaktballetjes met rucola
Bereiding
1 Pel de ui en snijd fijn. Was de rucola, schud droog en snijd ongeveer de helft klein. Snijd de olijven klein en klop het ei in een kom los. Snijd 20 g Parmezaanse kaas in flinters om mee te garneren; rasp de resterende kaas.
2 Doe gehakt, ui, fijngesneden rucola, olijven, ei, geraspte kaas en het paneermeel in een kom. Breng op smaak met zout en peper en kneed met de hand door elkaar.
3 Vorm 16 gehaktballetjes van het mengsel. Verhit de olie in een grote pan en braad de gehaktballetjes daarin in ca. 20 min. rondom krokant bruin. Neem ze uit de pan en laat ze op een keukenpapier goed uitlekken.
4 Verdeel intussen de resterende rucola over 4 borden. Schep de gehaktballetjes erop en garneer ze met de flinters kaas. Serveer de gehaktballetjes heet of koud en geef er bijvoorbeeld een tomatensalade bij.
Kooktips
Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel als het te slap is. Als het te droog is, kunt u er een paar druppels melk aan toevoegen.
Serveren
Deze gehaktballetjes zijn ideaal als onderdeel van een buffet, maar met vers brood erbij is het ook een heerlijk hapjes tussendoor.
Wist u dit?
Rucola smaakt het beste als de blaadjes nog jong en zacht zijn. Verwerk ze altijd zo snel mogelijk. Rucola is in de groentela van de koelkast maximaal 3 dagen houdbaar.