Indiase Linzensoep
Bereiding
1 Pel de ui en knoflook en schil de aardappel. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de aardappel in kleine blokjes. Spoel de linzen met koud water schoon. Verhit 2 el olie in een wok.
2 bak de kummel, koriander en kurkuma 20 sec in de olie. Voeg ui, knoflook en gember toe en bak ze 3 min. mee. Roer steeds goed door. Meng er de linzen en aardappel doorheen. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat met de deksel op de pan 30 min. pruttelen.
3 Vermeng het gehakt met de rijst, 1 el olie en 150 ml water. Doe dit in de wok en meng goed door de soep. Doe de deksel weer op de pan en laat nog 20 min. pruttelen. Breng tot slot op smaak met cayennepeper, zout en peper en serveer de soep heet.
Kooktips
Schep het schuim dat in de stap 3 op het oppervlak van de soep komt drijven er met een schuimspaan weg.
Serveren
Serveer deze kruidige linzensoep met vers boerenbrood als voorgerecht of als verwarmde snack tussendoor.
Variatie
Vervang het rundergehakt eens door een in blokjes gesneden kipfilet. Gebruik in dat geval kippenbouillon.
Wist u dit?
Rode linzen hebben een heel fijne smaak. Ze bevatten weinig calorieën en leveren veel waardevolle plantaardige eiwitten en vezels. ze ballen bij het koken snel uiteen.