Gevulde Rib Eye
Bereiding
1 Was en schil de groenten. Snijd de ui, venkel en Spaanse peper in blokjes en plet de knoflook. Bak ze vervolgens op de barbecue.
2 Was de kruiden en hak ze fijn – laat enkele salieblaadjes heel. Meng de kruiden door de gebakken groenten en kruid met zout en peper.
3 Snijd het stuk rib-Eye bijna tot de helft door. Leg het plat neer en smeer helemaal in met de kruidenmix. Rol het vlees stevig op en zet goed vast met slagerstouw.
4 Plaats de hele salieblaadjes tussen het slagerstouw en het vlees op de BBQ
Op de barbecue:
1 Bereid de barbecue voor op directe warmte (200-220°C).
2 Wanneer het vlees klaar staat de barbecue voorbereiden op indirecte warmte, ongeveer 200-220°C.
3 Plaats de kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees en stel deze in op 57°C. Sluit het deksel en laat garen totdat de kerntemperatuur bereikt is. Dat duurt ongeveer 45 minuten.
4 Zodra de kerntemperatuur bereikt is het vlees van de barbecue halen en nog ongeveer 15 minuten laten rusten alvorens het aan te snijden.