SELECT id from recepten where naam = 'Gevulde Rib Eye' Gevulde Rib Eye || SEKK Recepten
Gevulde Rib Eye
Bereiden in: bbq
Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1500 gram rib-eye
  • 3 uien
  • ¼ venkelknol
  • 1 Spaanse peper
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 handje salieblaadjes (15 gram)
  • 1 handje peterselie (15 gram)
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • zout
  • peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 49x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.5
Recepten > Rund > Gevulde Rib Eye

Gevulde Rib Eye

Bereiding

1 Was en schil de groenten. Snijd de ui, venkel en Spaanse peper in blokjes en plet de knoflook. Bak ze vervolgens op de barbecue.

2 Was de kruiden en hak ze fijn – laat enkele salieblaadjes heel. Meng de kruiden door de gebakken groenten en kruid met zout en peper.

3 Snijd het stuk rib-Eye bijna tot de helft door. Leg het plat neer en smeer helemaal in met de kruidenmix. Rol het vlees stevig op en zet goed vast met slagerstouw.

4 Plaats de hele salieblaadjes tussen het slagerstouw en het vlees op de BBQ

Op de barbecue:

1 Bereid de barbecue voor op directe warmte (200-220°C).

2 Wanneer het vlees klaar staat de barbecue voorbereiden op indirecte warmte, ongeveer 200-220°C.

3 Plaats de kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees en stel deze in op 57°C. Sluit het deksel en laat garen totdat de kerntemperatuur bereikt is. Dat duurt ongeveer 45 minuten.

4 Zodra de kerntemperatuur bereikt is het vlees van de barbecue halen en nog ongeveer 15 minuten laten rusten alvorens het aan te snijden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.