Gevulde ananas
Bereiding
1 Steek de BBQ aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Verwarm direct de skillet of hitte bestendige pan mee.
2 Als de BBQ en skillet heet zijn bakt u de kip samen met de 'rest' marinade in de hete skillet een aantal minuten totdat de kip bijna gaar is.
3 Haal de kip uit de pan, voeg de maizena toe aan de saus en laat hem langzaam indikken.
4 Haal de skillet van het vuur en bouw uw BBQ om tot indirect. Hij mag zakken naar een temperatuur van ongeveer 150 graden.
5 Snijd de ananas doormidden en hol de de ananas uit. Zorg dat u nog wel 1 centimeter van de rand overhoud. De kern van de ananas mag weg.
6 Vul de 2 helften met de kip, gesneden paprika en gesneden ananasblokjes.
Wanneer u de BBQ op temperatuur heeft, dus wat teruggekoeld, laat u het hooi uitlekken, deze legt u vervolgens op het rooster. Leg hierop de gevulde ananas en sluit de deksel voor 30 minuten.
7 Smeer de laatste 10 minuten de ananas in met de saus.
8 Als de ananas klaar is haalt u deze van de BBQ en serveert u deze met de sesamzaadjes.
Kooktips
Lekker om er ook nog een lekkere paksoi bij te grillen
Serveren
Basmati- en jasmijnrijst zijn aromatische rijstsoorten met een lange korrel die er enorm goed bijpassen.