SELECT id from recepten where naam = 'Gevulde aubergine' Gevulde aubergine || SEKK Recepten
Gevulde aubergine
Bereiden in: koekenpan en oven
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 200 gr gehakt
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Mutti dubbel concentraat
  • 200 gr Mutti Pomodorini
  • 80 gr feta
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 89x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.3
Recepten > Rund > Gevulde aubergine

Gevulde aubergine

Bereiding

Eerst alvast de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius (hetelucht).

1 Halveer de aubergines.
2 Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
3 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
4 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
5 Voeg het gehakt toe en bak dit mee.
6 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
7 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
8 Voeg een half blik van de Mutti Pomodorini toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.

9 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.

Garneer met peterselie serveer eventueel met tzatziki.

Serveren

serveer eventueel met tzatziki.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.