Gevulde aubergine
Bereiding
Eerst alvast de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius (hetelucht).
1 Halveer de aubergines.
2 Schep het vruchtvlees er uit met een lepel, maar zorg dat u een randje van ongeveer 4 mm overhoudt.
3 Hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal.
4 Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
5 Voeg het gehakt toe en bak dit mee.
6 Voeg de tomatenpuree, de komijn en de oregano toe en bak dit mee.
7 Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze rondom aan.
8 Voeg een half blik van de Mutti Pomodorini toe en roer de saus even om. Breng de saus op smaak met peper en zout.
9 Vul de aubergines met het gehaktmengsel en verkruimel de feta eroverheen.
Plaats de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Indien de bovenkant te donker wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
Garneer met peterselie serveer eventueel met tzatziki.
Serveren
serveer eventueel met tzatziki.