SELECT id from recepten where naam = 'Gevulde paprika koolhydraatarm' Gevulde paprika koolhydraatarm || SEKK Recepten
Gevulde paprika koolhydraatarm
Bereiden in: koekenpan/oven
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 60 gr geraspte kaas
  • 2 grote rode paprika’s
  • optioneel: crème fraîche - gekookte rijst voor het aantal personen. reken 1 paprika voor kleine eter, 2 paprika's voor de grotere eters onder u.
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 24x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Rund > Gevulde paprika koolhydraatarm

Gevulde paprika koolhydraatarm

Bereiding

1 Oven verwarmen op 200 ˚C. Maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant  
2 Plaats de paprika’s op een ingevette ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
3 Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. 
4 Verwarm de olijfolie en voeg de gesneden groenten toe. Bak dit 2 minuten.
5 Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar/rul. 
6 Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe en laat dit 5-10 minuten sudderen.
7 Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst ( of extra groeten wanneer geen rijst) en de helft van de geraspte kaas erdoorheen. 
8 Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en garneer met een beetje kaas. 
9 Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Serveren

Serveer de gevulde paprika’s met een frisse salade en crème fraîche. 
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.