Gevulde paprika koolhydraatarm
Bereiding
1 Oven verwarmen op 200 ˚C. Maak de paprika’s schoon en verwijder de bovenkant
2 Plaats de paprika’s op een ingevette ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
3 Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
4 Verwarm de olijfolie en voeg de gesneden groenten toe. Bak dit 2 minuten.
5 Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar/rul.
6 Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe en laat dit 5-10 minuten sudderen.
7 Haal de pan van het vuur en roer de gekookte rijst ( of extra groeten wanneer geen rijst) en de helft van de geraspte kaas erdoorheen.
8 Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en garneer met een beetje kaas.
9 Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer de gevulde paprika’s met een frisse salade en crème fraîche.