Gevulde pompoen
Bereiding
Voorbereiding: zet de oven op 150 graden
1 Snijd het kapje van de kleine pompoenen of snij de fles pompoenen in de lengte doormidden. Leg in een (ingevette) ovenschaal. Bak de pompoenen in 45 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
2 Laat de pompoenen afkoelen maar laat de oven aanstaan. Schep een deel van het vruchtvlees uit de pompoenen. Zo ontstaat een mooi bakje voor de vulling. Bewaar het vruchtvlees dat u eruit schept en snij dit in kleine stukjes.
3 Nu de rijst of couscous klaarmaken.
4 Snijd in de tussentijd de paprika en ui in blokjes;
5 Bak het gehakt rul en breng het op smaak met verse peper en zout.
6 Voeg de paprika en ui toe en bak mee;
7 Voeg de spinazie toe en bak kort mee;
8 Voeg de pompoenstukjes toe en bak kort mee;
9 Voeg de rijst of couscous toe en roer voorzichtig door, zorg dat de pompoen niet te papperig wordt.
Nu kan het vullen van de pompoenen beginnen. Tot slot bestrooien met kaas.
Zet de pompoenen nog 15 minuten terug in de oven.