Groentesoep met rundvlees
Bereiding
Spoel het vlees af. Maak de groenten schoon en was of schil ze. Snijd de prei in ringen en de wortels in blokjes. Doe het vlees met de prei, wortels, citroenhelft en het bouquet garni in een wok en breng goed op smaak.
Giet de bouillon erbij en verwarm tot net onder het kookpunt. Zet het vuur lager en laat met de deksel op de pan ca. 50 min. pruttelen.Verwijder de citroen en het bouquet garni. Neem het vlees eruit en snijd het in blokjes.
Roer de eierdooiers los met de maïzena en 2 el room. Roer er de resterende room door en vermeng goed met de soep.Verwarm langzaam.
Roer er tot slot de blokjes vlees, de wijn en de peterselie door en verwarm de soep nogmaals kort. Verdeel de soep over 4 soepborden en bestrooi met wat geraspte kaas. Serveer de soep400 zo heet mogelijk.
Kooktips
De soep mag na het toevoegen van het eier-dooier mengsel niet meer koken, omdat de soep dan kan gaan schiften
Serveren
Serveer de soep als lichte hoofdmaaltijd en geef hierbij een vers gebakken stokbrood
Lekker als dessert warme appeltaart met slagroom of vanillesaus.
Wist u dit?
Een klassiek Bouquet garni bestaat uit 1 laurierblad, 1 takje tijm en 3 takjes peterselie. Het kan worden aangevuld met rozemarijn of bonenkruid.