Ham met dragonsaus
Bereiding
1 Verwijder het zwoerd en eventuele vetrandjes van de ham. Was de dragon, schud goed droog en snijd het fijn. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
2 Verwarm de braadboter in een pan. Doe de ham in de pan als de boter begint te schuimen en braad de plakken aan elke kant 4 min. krachtig aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
3 Giet overtollig vet uit de pan. Voeg de wijn en dragon toe en laat op een middelhoog vuur ca. 2 min. zachtjes koken. Maak de aanbaksels met een spatel los.
4 Roer er crème fraîche en mosterd door en neem van het vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper. Garneer met dragon serveer bij de ham.
Kooktips
Braadboter ontwikkeld een lekkere smaak tijdens het braden, maar bevat wel veel vet. Voor een magerder gerecht kunt u beter bijvoorbeeld zonnebloemolie gebruiken.
Serveren
Serveer bij de ham met dragonsaus een gemende salade en geef er een knapperig geroosterd boerenbrood bij. Een glas wijn of bier smaakt er heerlijk bij.
Wist u dit?
In de Middeleeuwen geloofde men dat dragon - 'draken- of slangenkruid'- hielp bij beten van giftige dieren. Tegenwoordig wordt dragon vooral in de Franse keuken gebruikt.