Varkensspiesjes met sesam
Bereiding
1 Snijd het vlees in blokjes. Meng olie, honing, sojasaus en 1 el sesamzaadjes dooreen. Pel de knoflook, pers uit boven de marinade. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd in dunnen ringetjes. Meng deze door de marinade.
2 Voeg het vlees aan de marinade toe. Laat 30 min. intrekken. Keer het af en toe om. Neem het uit de marinade en laat uitlekken. Zet de marinade apart.
3 Maak de paprika's schoon en snijd ze net als het vlees in stukken van gelijke grootte. Steek de blokjes vlees en de paprika om en om aan de spiesjes.
4 Rooster de rest van de sesamzaadjes in een anti-aanbakpan zonder vet en zet apart. Braad de spiesjes in de pan aan elke kant c. 6 min. en bedruppel ze regelmatig met de marinade. Bestrooi met sesam en serveer.
Kooktips
Let er goed op als u chilipepers schoonmaakt dat u niet in uw ogen wrijft. Gebruik bij voorkeur handschoenen voor het schoonmaken.
Serveren
Serveer de spiesjes op een bedje van basmatirijst die u kort voor het serveren op smaak brengt met wat marinade.
Wist u dit?
Het marineren van vlees stamt uit de tijd dat het nodig was vlees langer houdbaar te maken. Het wordt van marineren zachter en krijgt er een heerlijke smaak van.