Kerriegehakt met ananas
Bereiding
1 Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in dunne ringen en pers het knoflookteentje uit met een knoflookpers. Verhit de olie in een pan of wok.
2 Bak de ui en paprika ca 5 min.. Zet het vuur lager. Doe het gehakt en de knoflook in de pan en roer goed dooreen. Braad het gehakt 4-5 min. tot het rondom lichtbruin en rul is. Bestrooi met kerriepoeder en bak het mengsel nog 1 min..
3 Meng de ananasstukjes met aanhangend vocht, bouillon en tomatenpuree erdoor. Breng aan de kook en laat op een laag vuur ca. 30 min. pruttelen. Roer het af en toe door. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie en serveer heet.
Kooktips
Roer het gehakt tijdens het aanbraden steeds goed door, zodat het rondom mooi bruin en rul wordt.
Variatie
U kunt in dit gerecht in plaats van ananas ook goed kersen uit een pot gebruiken.
Serveren
Vooral basmatirijst smaakt erg lekker bij het kerrie gehakt. Serveer als voorgerecht kleine loempia's met chilisaus.
Wist u dit?
Ananas bevat een belangrijk enzym, bromeline, dat helpt bij het afbreken van eiwit. Daarom wordt ananassap vaak gebruikt in marinades, het maakt het vlees zachter.