SELECT id from recepten where naam = 'Heldere kippensoep' Heldere kippensoep || SEKK Recepten
Heldere kippensoep
Bereiden in: soep pan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 200 gr kip
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 kippen vloeibaarbouillonblokje VanOnzeBoer of Maggi-blokjes
  • 150 gr fijne soepgroenten
  • 1.2 liter water
  • 80 gr wortel
  • 40 gr vermicelli
  • 1 blaadje laurier
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 1x beoordeeld. Gem. beoordeling: 10.0
Recepten > Kip > Heldere kippensoep

Heldere kippensoep

Bereiding

1 Snipper het uitje fijn.
2 Verhit een beetje boter in de pan en bak het uitje op laag vuur. Na 2 minuten voeg je het kerriepoeder toe.
3 Voeg het water met de kippen bouillonblokjes toe nadat het uitje glazig gebakken is en breng aan de kook.
4 Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet.
5 Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes. Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.
6 Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur.
7 Pluk intussen de kipfilet door met twee vorken de kip in reepjes te trekken. Voeg dit toe aan de soep.
8 Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door.

Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.