Heldere ossenstaartsoep
Bereiding
1 Bouillon bereiden: Spoel de ossenstaart goed af. Doe deze samen met het water, de groenten en kruiden in een grote pan. Breng langzaam aan de kook en schep het schuim van de bovenkant.
2 Laat de bouillon 4-5 uur zachtjes trekken op laag vuur. Dit zorgt voor een diepe smaak.
3 Zeef de bouillon door een fijne zeef/theedoek en verwijder het vet door het te laten afkoelen en het gestolde vet eraf te scheppen.
4 Soep samenstellen: Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot tot glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Roer de sojasaus erdoor.
5 Voeg de gezeefde bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in mooie kommen of glazen en garneer met verse peterselie. Voor een luxe touch kunt u een druppeltje truffelolie toevoegen of krokant gebakken ossenstaartvlees als topping gebruiken.