Hertragout
Bereiding
1 Wild aanbraden: Verhit de boter in een grote pan en bak de stukjes wildpoulet rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
2 Groenten bakken: Voeg de rode ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze lichtbruin zijn.
3 Saus maken: Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon en port toe terwijl je blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat.
4 Ragout samenstellen: Voeg het vlees terug in de pan samen met de cranberries en tijm. Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
5 Pasta bereiden: Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking. Giet af en meng met de ragout.
Serveren
Serveer de pasta met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en garneer met verse peterselie of rozemarijn.