Humkessoep
Bereiding
1 Trek bouillon van het vlees - wanneer de bouillon klaar is - mocht u dit niet zelf willen maken gebruik dan 4 bouillonblokjes.
2 Verwarm de bouillon en voeg de schouderkarbonades toe en laat het vlees ongeveer 1 uur trekken in de bouillon.
3 Snijd ondertussen de aardappels, de snijbonen, prei en de knolselderij.
4 Doe de witte bonen in een zeef en spoel ze af. Laat deze uitlekken. Snijd de prei in ringen.
5 Haal na het uur de schouderkarbonade uit de bouillon en laat deze een paar minuutjes afkoelen. Haal daarna het vlees van het bot af en snijd het in blokjes . Zorg ervoor dat de grote stukken vet worden verwijderd.
6 Doe het vlees samen met de spek, aardappels, snijbonen en de knolselderij terug in de pan.
7 Voeg na 10 minuten ook de prei toe.
8 Na ongeveer 30 minuten zullen de groentes gaar zijn.
9 Voeg als laatste de witte bonen en de bladselderij toe, laat deze even kort warm worden.
Kooktips
Oma's tip: In plaats van schouderkarbonade kun je ook saucijsjes of verse worst gebruiken. Deze hebben een gaartijd van circa 25 minuten. Serveer de soep met vers gemalen peper.