SELECT id from recepten where naam = 'Hutspot met klapstuk' Hutspot met klapstuk || SEKK Recepten
Hutspot met klapstuk
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 75 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 gram klapstuk
  • 3 eetlepels boter
  • ½ liter runderbouillon (van tablet of wellicht heeft u nog ingevroren HOME MADE bouillon)
  • 10 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 700 gram winterwortel
  • 5 uien
  • grove mosterd
  • Eventueel een varkens- of runde rookworst
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Voedingswaarden per portie:
  • Energie 525 kcal
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vezels 12 g
  • Vet 16 g
  • Waarvan verzadigd 8 g
  • Zout 2 g

Geef je oordeel


Dit recept is 33x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Rund > Hutspot met klapstuk

Hutspot met klapstuk

Bereiding

1 We beginnen met het klapstuk. Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en bak hierin het klapstuk aan beide zijden even aan.

2 Maak de bouillon in een pan, jeneverbessen en kruidnagels erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het klapstuk zo
tegen de kook aan zachtjes 2 uur sudderen.

3 Maak ondertussen de wortels schoon en snij deze in blokjes. Pel de uien en snij deze in ringen.

4 Na 2 uur sudderen het vlees uit de pan halen en schenk de bouillon door een zeef.

5 Doe de bouillon terug in de pan, voeg de wortel en ui toe en breng aan de kook. Leg het vlees op de groenten. Laat het 10 minuten koken.

6 Doe de aardappelen erbij in de pan en laat het nog eens 15 minuten koken.

7 Haal het vlees weer uit de pan en houd dit warm onder een stuk aluminiumfolie. Giet de aardappelen en groenten af, vang de bouillon op.

8 Maak de stamppot door de aardappelen en groenten fijn te stampen. Voeg de rest van de boter toe en maak de stamppot smeuïg met een beetje bouillon. Snij het vlees in 4 stukken.

9 Serveer de stamppot met klapstuk, grove mosterd en de opgevangen bouillon in een apart kommetje.

Kooktips

Het maken van de Klapstuk vergt het meeste tijd. Dit kun je natuurlijk ook prima een dag van tevoren doen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.