Italiaans gehaktbrood
Bereiding
1 De oven voorverwarmen op 200°C.
2 Maak 4 hard gekookte eieren. Houd 1 ei apart.
3 Het ciabattabrood fijn malen met een staafmixer. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes.
4 Meng het gehakt met het overige ei, het brood, de tomaatjes, en de kruiden. Kneed goed door.
5 Bekleed een cakevorm met plakjes spek. Leg de plakjes spek dakpansgewijs. Een stukje van het plakje over de rand laten hangen.
3Druk de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, leg de hardgekookte eieren in een rijtje in het midden van de vorm. Vul de rest van de cakevorm met het overige gehakt en vouw de plakjes spek over de bovenkant.
4Bak het gehaktbrood in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de cakevorm uit de oven, giet het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 min. rusten in de cakevorm.
Serveren
Dit gehakbrood is zowel warm als koud lekker.
Als maaltijd ook heerlijk met een salade erbij.