Kaasrolletjes op groenten
Bereiding
1 Snijd de haloumi in 16 stukken van gelijke grootte. 'Rek' het spek (zie de kooktip) en halveer de plakken in de lengte. Wikkel elk stuk haloumi in een reep spek. Snijd de aubergine en de courgette in plakken en snijd de paprika in stukjes. Pel de ui en snijd grof. Halveer de tomaatjes.
2 Verhit 1 el olie in de pan en bak daarin de kaasrolletjes va. 5 min. tot het spek knapperig is. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Verhit de rest van de olie en bak erna ca. 4 min. de aubergine, courgette, paprika en ui. Voeg de tomaatjes en tijm toe en bak het mengsel nog ca. 2 min.
3 Breng de groenten op smaak met azijn, zout en peper. Verdeel het mengsel over 4 voorverwarmde borden en leg er de kaasrolletjes op. Garneer ze met peterselieblaadjes en serveer direct, bijvoorbeeld met wil stokbrood.
Kooktips
Het 'rekken' in stap 1 houdt in dat u met de vingertoppen de plakken spek iets uit elkaar trekt, waardoor ze langer en dunner worden.
Serveren
Serveer dit bij dit bijzondere voorgerecht een lichte rode wijn of een glas goed gekoelde Prosecco of sekt.
Wist u dit?
Haloumi wordt houdbaar gemaakt door het in te leggen en wordt net als feta tot de pekelkazen gerekend. Deze kaas is bij Turkse winkels of kaasspeciaalzaken te krijgen.