Karbonade met mosterd
Bereiding
1 Kruid het vlees met zout en zwarte peper.
2 1 eetlepel olijfolie heet laten worden in een pan. Schroei de karbonades 3-5 minuten per kant, of tot de karbonades grotendeels gaar zijn. Karbonades zullen later in de saus verder koken.
3 Leg de karbonades op een bord.
4 Meng de kippenbouillon met de mosterd.
5 Ga verder in de pan, voeg 1 eetlepel olie toe daarna appels en uien. Kook 4 minuten, af en toe roerend. Kruid met peper, zout, salie, rozemarijn en tijm.
6 Giet het bouillonmengsel erbij en gebruik een houten lepel om voorzichtig over de bodem van de pan te schrapen om eventuele bruine stukjes los te laten (die zitten boordevol smaak).
7 Leg de karbonades terug in de pan, nestel ze tussen de appels.
8 Kook 2-3 minuten, tot de karbonades gaar zijn en de vloeistof met de helft is verminderd.