SELECT id from recepten where naam = 'Karbonade met mosterd' Karbonade met mosterd || SEKK Recepten
Karbonade met mosterd
Bereiden in: koekenpan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 eetl. olijfolie
  • gewenst aantal schouder-of ribkarbonades
  • zout en zwarte peper
  • 3/4 kopje kippenbouillon
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 eetl. verse salie gehakt
  • 1 ½ tl verse rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl verse tijm fijngehakt
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 middelgrote appels in dunne plakjes
  • kleine rode ui dun gesneden.
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 262x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Varken > Karbonade met mosterd

Karbonade met mosterd

Bereiding

1 Kruid het vlees met zout en zwarte peper.
2 1 eetlepel olijfolie heet laten worden in een pan. Schroei de karbonades 3-5 minuten per kant, of tot de karbonades grotendeels gaar zijn. Karbonades zullen later in de saus verder koken.
3 Leg de karbonades op een bord.
4 Meng de kippenbouillon met de mosterd.
5 Ga verder in de pan, voeg 1 eetlepel olie toe daarna appels en uien. Kook 4 minuten, af en toe roerend. Kruid met peper, zout, salie, rozemarijn en tijm.
6 Giet het bouillonmengsel erbij en gebruik een houten lepel om voorzichtig over de bodem van de pan te schrapen om eventuele bruine stukjes los te laten (die zitten boordevol smaak).
7 Leg de karbonades terug in de pan, nestel ze tussen de appels.
8 Kook 2-3 minuten, tot de karbonades gaar zijn en de vloeistof met de helft is verminderd.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.