SELECT id from recepten where naam = 'Kervelsoep met balletjes en croutons' Kervelsoep met balletjes en croutons || SEKK Recepten
Kervelsoep met balletjes en croutons
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 250 g runder gehakt
  • 3 sneetjes brood, in blokjes
  • 100 g kervel
  • 3 prei, fijngesnipperd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1½ l vleesbouillon, al dan niet zelf gemaakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 14x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.6
Recepten > Rund > Kervelsoep met balletjes en croutons

Kervelsoep met balletjes en croutons

Bereiding

1 Stoof de prei, de ui en de fijngesnipperde knoflook aan in een eetlepel olijfolie.

2 Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en voeg het kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten koken.

3 Voeg de kervel bij de soep. Laat nog 5 minuten koken en verwijder dan het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer.

4 Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met nootmuskaat en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Rol in kleine balletjes.

5 Kook de gehaktballetjes gaar in water tot ze boven beginnen te drijven. Giet af en doe de balletjes bij de soep.

6 Fruit de geperste knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie. Doe er de blokjes brood bij en bak ze goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Kooktips

Met deze favoriete soep met kervel van jong en oud zal je nog meer scoren, als je er heerlijke gehaktballetjes en krokante croutons aan toevoegt.

Serveren

Verdeel de hete soep over de borden. Strooi er de croûtons bij. Werk af met een plukje kervel en serveer meteen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.