Kip Hawaii
Bereiding
1 Maak eerst even een marinade: van 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 1 theelepel honing, 1 in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes) en 2 uitgeperste teentjes knoflook en geraspte gember.
2 Snij voor 4 personen 400 gram kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade.
3 Laat de marinade in de koelkast minimaal 30 minuten intrekken.
4 Maak intussen 2 rode paprika’s en rode peper schoon en 1 rode ui. Snij deze in stukjes.
5 Laat een blikje ananasblokjes op eigen sap uitlekken, of nog lekkerder, neem een verse ananas, maak deze schoon en snij de vrucht in blokjes.
6 Verhit in een braadpan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak de ui en de paprika 2 minuten.
7 Voeg de kip (zoveel mogelijk zonder de marinade) toe en bak 2 minuten op hoog vuur.
8 Voeg de marinade en de tomatenpuree toe en de ananas en laat alles ongeveer 5 minuten door pruttelen, tot de kip gaar is.
Mocht u de saus iets meer gebonden willen hebben...doe dit dan met maïzena
Houdt u van iets zoeter, gebruik dan de suiker. Voor wat meer pit, een theelepeltje Sambal, lekker!
Serveren
Serveer met rijst en een frisse salade van komkommer of kropsla.