Kip Tandoori spiesen
Bereiding
Tandoori Marinade
1 Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Rasp en pers de citroen. Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar.
De spiesen
1 Smeer de kipfilet in met de marinade. Laat dit tenminste 1 uur intrekken (hoe langer hoe meer smaak)
2 Rijg de filet met de ui en paprika aan de spiesen
3 Spiesen in 5 minuten rondom bruin en gaar grillen, op BBQ of in grillpan.
Groene Chutney
1 Koriander samen met munt in de keukenmachine fijn maken, daarna het limoensap en zonnebloemolie toevoegen.
2 Nu de knoflook in dunne plekjes snijden en de gember fijn hakken. De groene peper ontzien van de zaadjes en in smalle ringetjes snijden.
3 Voeg de gember, knoflook, peper, geraspte kokos en garam masala kruiden ook toe aan de vorige fijn gemaakte ingrediënten in de keukenmachine. Zout naar smaak toevoegen.
4 Nu de inhoud malen, houdt het een beetje grof (althans dat heeft mijn voorkeur) eventueel iets meer limoensap toevoegen.
Is de Chutney nog te dik, voeg dan nog wat olie toe.
Serveren
De spiesen, de groene chutney samen met een salade maakt een geweldige lichte maaltijd.