Kip en Wijn
Bereiding
Voorbereiding
1 Oven voorverwarmen op 180°C.
2 Snij de citroen en snijd deze in 3 of 4 dikke plakken. Stop de plakken in de kip.
3 Snijd de prei in ringen, de paprika, de bleekselderij, de champignons en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui.
4 Doe de gesneden groenten samen met de geperste teentjes knoflook in de braadzak. Voeg de Kip Kruiden VanOnzeBoer toe.
5 Naar keuze: Doe er nu de 2 eetlepels wijn bij. Houd de zak goed dicht en schud de groenten door elkaar.
6 Leg de zak neer en leg de kip op de groente. Bind de braadzak goed dicht met de bijgeleverde sluitclip.
7 Leg de braadzak in een ovenschaal
Bereidingswijze
Braad de kip nu in de oven in 80-90 minuten gaar. Kerntemperatuur van de borst 70°C
Knip 15 minuten voor het verstrijken van de oventijd de zak open zodat de kip[een mooie bruine kleur krijgt.
Serveren
Lekker met sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes
Wist u dit?
Dat dit een mager recept is...dus wanneer de calorietjes iets minder moeten zijn, zeer geschikt.