SELECT id from recepten where naam = 'Kip en Wijn' Kip en Wijn || SEKK Recepten
Kip en Wijn
Bereiden in: ovenschaal
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 90 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 hele bofkip ca.1300 gram
  • 1 citroen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • Bakje champignons (hoeft niet)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels rode wijn (lekkere optie maar kan zonder)
  • Kip kruiden VanOnzeBoer
  • Zout en peper, wanneer gewenst
  • 1 braadzak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • Energie 610,67 kcal
  • Koolhydraten 7,90 g
  • Eiwitten 67,61 g

Geef je oordeel


Dit recept is 38x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Kip > Kip en Wijn

Kip en Wijn

Bereiding

Voorbereiding
1 Oven voorverwarmen op 180°C.
2 Snij de citroen en snijd deze in 3 of 4 dikke plakken. Stop de plakken in de kip.
3 Snijd de prei in ringen, de paprika, de bleekselderij, de champignons en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui.
4 Doe de gesneden groenten samen met de geperste teentjes knoflook in de braadzak. Voeg de Kip Kruiden VanOnzeBoer toe.
5 Naar keuze: Doe er nu de 2 eetlepels wijn bij. Houd de zak goed dicht en schud de groenten door elkaar.
6 Leg de zak neer en leg de kip op de groente. Bind de braadzak goed dicht met de bijgeleverde sluitclip.
7 Leg de braadzak in een ovenschaal

Bereidingswijze
Braad de kip nu in de oven in 80-90 minuten gaar. Kerntemperatuur van de borst 70°C
Knip 15 minuten voor het verstrijken van de oventijd de zak open zodat de kip[een mooie bruine kleur krijgt.

Serveren

Lekker met sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes

Wist u dit?

Dat dit een mager recept is...dus wanneer de calorietjes iets minder moeten zijn, zeer geschikt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.