Kip olijvenpannetje
Bereiding
1 Verwijder het vel van de stukken kip. Pel de ui en het knoflookteentje. Snijd de ui in achten en pers het knoflookteentje uit. Maak de paprika's schoon, was ze grondig en snijd ze in smalle reepjes.
2 Smelt de boter met de olijfolie in een ruime pan. Braad daarin de kipdelen 5 min. goudbruin en keer de tussentijds af en toe. Voeg de ui, knoflook en de paprikareepjes toe en bak ze 2-3 min. mee.
3 Bestuif het mengsel met bloem en verwarm deze al roerend 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en giet er beetje bij beetje de wijn en bouillon bij. Breng aan de kook. Roer er de olijven en de peterselie door en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en laat het mengsel met de deksel op de pan ca. 40 min. zachtjes koken tot de kip gaar is. Serveer heet.
Kooktips
De kip is gaar als het vleesvocht dat eruit loopt als u met een scherp mes in het dikste deel prikt, mooi helder van kleur is.
Serveren
Serveer hierbij stokbrood en een gemende salade met kruidenvinaigrette. Geef een zelfgemaakte tarte tatin als dessert.
Wist u dit?
Olijven zijn kleine, pruimvormige vruchten van de olijfboom. Afhankelijk van hun rijpheid zijn ze groen, paars of zwart. Olijven stimuleren de galproductie.