Kipfilet met gember
Bereiding
1 Schil de gember, ui en knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie op een hoog vuur in de wok. Leg er voorzichtig de kipfilets in en bak ze ca. 5 min. goudbruin. Keer de kipfilets af en toe.
2 Breng de kipfilets op smaak met peper en zout. Voeg de kleingesneden ui en knoflook toe en bak ze 1-2 min. mee. Blus af met sojasaus en kippenbouillon. Laat het geheel met een deksel op de pan ca. 10 min. zachtjes koken en roer af en toe. Voeg de gember toe en laat de filets nog eens 3 min. pruttelen.
3 Spoel de koriander af onder stromend koud water en scheur de blaadjes van de stelen. Snijd de koriander fijn. Bestrooi de kipfilets ermee en serveer ze heet.
Kooktips
U kunt de knoflook persen met een knoflookpers, maar u kunt de teentjes ook met een groot mes pletten.
Variatie
In plaats van kipfilet kunt u voor dit gerecht ook kalkoenfilets gebruiken of varkensmedaillons.
Serveren
Serveer hierbij gekookte rijst die u garneert met reepjes rode paprika of kleingesneden lenteuitjes.
Wist u dit?
Zelfgemaakte kippenbouillon heeft een heerlijke smaak en is gezonder dan bouillon van een blokje. Deze bevat namelijk conserveringsmiddelen en meer zout.