SELECT id from recepten where naam = 'Kipfilet met sinaasappel' Kipfilet met sinaasappel || SEKK Recepten
Kipfilet met sinaasappel
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kipfilets
  • 4 sinaasappels
  • 1 rode ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 15 g boter
  • 60 ml sinaasappellikeur
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 tl grove mosterd
  • zout, zwarte peper
  • 1 el maïzena
  • blaadjes basilicum
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 350 kcal, 1470 kJ
  • 19 g vet
  • 22 g eiwit
  • 19 g koolhydraten
  • 2 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 27x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.4
Recepten > Kip > Kipfilet met sinaasappel

Kipfilet met sinaasappel

Bereiding

1 Snijd elke kipfilet op drie plaatsen met een scherp mes in. Rasp de schil van de 2 sinaasappels en pers het sap uit. Schil de andere sinaasappels en verdeel ze in partjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.

2 Verhit de olie en boter in een pan. Braad daarin de kipfilets ca. 5 min. aan. Keer de filets om en braad ze nog eens 5 min. aan de andere kant. Neem de filets uit de pan.

3 Fruit de ui ca. 5 min. Voeg de sinaasappelpartjes, -sap en -rasp, likeur, tomatenpuree, bouillonblokje en mosterd toe. Breng aan de kook.

4 Voeg de kipfilets toe en laat het mengsel 10 min. pruttelen. Breng op smaak. Roer de maïzena los met wat water en voeg toe. Laat nog 2 min. pruttelen tot de saus is ingedikt. Bestrooi met basilicum.

Kooktips

U kunt voor dit gerecht ook heel goed drumsticks gebruiken. Braad deze in stap 2 ca. 15 min. rondom bruin.

Serveren

Serveer hierbij tagliatelle of spaghetti, die u op smaak brengt met wat boter of olie. Maal er voor serveren nog wat peper over.

Wist u dit?

Net zoals alle andere plantaardige oliën bevat ook zonnebloemolie meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.