Kipfilet met sinaasappel
Bereiding
1 Snijd elke kipfilet op drie plaatsen met een scherp mes in. Rasp de schil van de 2 sinaasappels en pers het sap uit. Schil de andere sinaasappels en verdeel ze in partjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
2 Verhit de olie en boter in een pan. Braad daarin de kipfilets ca. 5 min. aan. Keer de filets om en braad ze nog eens 5 min. aan de andere kant. Neem de filets uit de pan.
3 Fruit de ui ca. 5 min. Voeg de sinaasappelpartjes, -sap en -rasp, likeur, tomatenpuree, bouillonblokje en mosterd toe. Breng aan de kook.
4 Voeg de kipfilets toe en laat het mengsel 10 min. pruttelen. Breng op smaak. Roer de maïzena los met wat water en voeg toe. Laat nog 2 min. pruttelen tot de saus is ingedikt. Bestrooi met basilicum.
Kooktips
U kunt voor dit gerecht ook heel goed drumsticks gebruiken. Braad deze in stap 2 ca. 15 min. rondom bruin.
Serveren
Serveer hierbij tagliatelle of spaghetti, die u op smaak brengt met wat boter of olie. Maal er voor serveren nog wat peper over.
Wist u dit?
Net zoals alle andere plantaardige oliën bevat ook zonnebloemolie meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze beschermen tegen hart- en vaatziekten.