SELECT id from recepten where naam = 'Kipfilets met tapenade' Kipfilets met tapenade || SEKK Recepten
Kipfilets met tapenade
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 4 kipfilets
  • 90 gram kant-en-klare tapenade
  • 2 sjalotjes
  • 2 el. olijfolie
  • 300 ml. droge rode wijn
  • 90 gram crème fraîche
  • zwarte peper
  • 1 el. fijngehakte peterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 435 kcal / 1820 kj
  • 20 gram vet
  • 49 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten
  • 1 gram vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 7x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.7
Recepten > Kip > Kipfilets met tapenade

Kipfilets met tapenade

Bereiding

1 Snijd de kipfilets met een scherp mes op een aantal plaatsen, op steeds 1 cm. afstand, diep in. Schep in elke inkeping 1 tl. tapenade. Pel de sjalotjes en snijd ze fijn.

2 Verhit de olie in een pan en braad daarin de kipfilets aan elke kant ca. 10 min. tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan. Wikkel ze in aluminiumfolie en houd ze warm.

3 Braad de sjalotjes in ca. 5 min. in het braadvet zacht. Giet de rode wijn erbij en breng alles op een hoog vuur aan de kook. Laat ca. 8 min. koken tot de saus begint in te dikken.

4 Zet vervolgens het vuur lager en roer de crème fraîche door de saus. Breng de saus op smaak met peper en verwarm kort door. Leg de kipfilets in de saus en bestrooi ze met fijngesneden peterselie. Serveer direct.

Kooktips

Voeg het vocht dat in de aluminiumfolie achterblijft, samen met de kip toe aan de saus. Het heeft een lekkere krachtige smaak.

Serveren

Geef er gekookte krielaardappeltjes en een gemengde salade met tomaten bij. Maak de salade aan met een basilicumdressing.

Wist u dit?

Tapenade is een kruidige, pikante pasta die wordt gemaakt van kappertjes, zwarte olijven, ansjovisfilets, veel olijfolie, citroensap en diverse kruiden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.